Ara
Close this search box.

Belediyeler de Turnike Giriş Sistemlerinin Kullanımı

Hızla artan nüfus, kentlerin karşı karşıya kaldığı pek çok sorunu beraberinde getirmektedir. Bu durum yerel yönetimler için hizmet sunumunun zorlaşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden belediyeler mevcut yaşam kalitesini yükseltmek ve mevcut sistemleri daha verimli kullanabilmek için yeni teknolojiler arayışına girmektedirler.

Günümüzde akıllı belediye kavramının kullanımı oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Yerel hizmetlerin sunumunda teknolojiyi en iyi şekilde kullanan belediyeler akıllı belediye olarak nitelendirilmektedir.

Belediyenin akıllı olması, yapılan hizmetlere yapay zekanın etkisinin artması anlamına gelmektedir.

Teknolojiyi kullanarak hizmeti daha verimli hale getirmeyi hedefleyen belediyeler, çevre, ulaşım, altyapı, sağlık, su, güvenlik gibi birçok alanda akıllı çözümler üretmeye başlamıştır.

Akıllı belediye kavramı kent sorunlarından yola çıkılarak geliştirilmeye başlanmıştır. Birçok belediye akıllı kavşak uygulaması, uyarlanabilir trafik kontrolü, akıllı sayaçlar, akıllı katı atık toplama, akıllı güvenlik sistemleri gibi akıllı çözümler üreten firmalarla çalışmalara başlamıştır.

Burda biz de Polimek Elektronik olarak devreye girmekte ve ‘’ Akıllı Belediyecilik’’ anlayışını benimseyen belediyelere destek olmaktayız.

Günümüzde artan suç oranları, alınması gereken güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğinin göstergesidir.

Bu suçların önüne geçebilmek için bina girişleri ve çevreleri, yollar, sokaklar, caddeler, parklar vb gibi yerlerde alınabilecek tüm tedbirler alınmalıdır.

Kentlerin sorunlarından yola çıkarsak, artan nüfus yoğunluğu trafik yoğunluğunu da beraberinde getirmektedir. İnsan sayısının artmasıyla araç sayısı, araç sayısının artmasıyla da park problemleri ortaya çıkmaktadır. Park edilmemesi gereken yerlere bile oldukça fazla sayıda aracın bırakılması, trafiği olumsuz etkileyen unsurlardan bir tanesi haline gelmiştir.

Bu yüzden park yapılması istenmeyen yerlere, mantar bariyerler konularak araçların buralara park etmesi veya duraklaması engellenebilir.

Mantar bariyerler hem dayanıklılığı, hem de istenildiği zaman devre dışı bırakılabilmesi açısından park sorununa etkili bir çözüm olabilir.

Aynı zamanda yol kenarlarına park eden araçlar için, şehrin merkezi yerlerine katlı otoparklar yapılarak çevredeki park kalabalığının önüne geçilebilir. Bu otoparklarda kullanılacak kollu bariyerler ve araba altı arama cihazları ile de geçişler kolayca kontrol altına alınabilir.

Yine yüksek nüfus yoğunluğundan yola çıkarsak, insanların sayıca fazla olduğu yerlerde hırsızlık, kavga, darp gibi olayların olma ihtimali de oldukça yüksektir. Bu nedenle sokakların da güvenliğinin kontrol altında olması için devriye sistemlerinin kullanımının arttırılması gerekmektedir.

Devriye tur kontrol sistemleri bilindiği üzere, bekçi kalemi ile kontrol edilmesi istenen noktaların kontrol edilip edilmediğini denetleyen bir sistemdir. Yine aynı şekilde belediyenin gerçekleştirdiği çöplerin toplanması, yolların temizlenmesi gibi devriye şeklinde yapılan tüm işlerde bu sistem rahatlıkla kullanılabilir.

Artan nüfusa tekrar dönersek, şehrin nüfusunun arttığı başlıca yerlerden biri de otobüs terminalleridir.

Günümüzde otobüs terminallerinin güvenliğine havaalanları kadar önem verilmemektedir.

Havaalanlarının güvenliğinde nasıl bir standart varsa ve girişlerde x-ray cihazları, kapı dedektörleri ve el dedektörleriyle detaylı aramalar yapılıyorsa, otobüs terminallerinde de aynı şekilde bir güvenlik sağlanmalıdır.

En fazla bagaj sirkülasyonu otobüs terminallerinde olmaktadır, bu nedenle tüm terminallerde x-ray cihazı olmalıdır ve bu durum zorunluluk haline gelmelidir.

Sonuç olarak Polimek Elektronik olarak biz, akıllı belediye sistemlerine güvenlik tarafından katkıda bulunabiliriz.

Bunu da çevre güvenliğinde kullanılabilecek devriye tur kontrol sistemleri, bina giriş çıkışlarında kullanılabilecek x-ray cihazları, kapı dedektörleri ve geçiş kontrol cihazları, otopark girişlerinde kullanılabilecek bariyerler ve araç altı arama cihazları ile yapabiliriz.

Bu tarz cihazların kullanım alanlarının arttırılması, şehirde güvenli bir ortam oluşmasını sağlamaktadır.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.