Ara
Close this search box.

Alışveriş Merkezlerinde X-ray ve Dedektör Kullanımı

Bilindiği üzere insan sayısının fazla olduğu yerlerde, güvenlik ihtiyacı da fazla olmaktadır. Alışveriş merkezleri de insan yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden bir tanesidir.

Günümüzde alışveriş merkezlerinin sayısı oldukça artmış olup halen de artmaya devam etmektedir. Avmlerin sayısının artmakta olması, bu yerlere talebin de fazla olduğunu gösterir. Bu yüzden, mağazaların, çalışanların, müşteri ve ziyaretçilerinin can ve mal güvenliği daha önemli bir konu haline gelmiştir ve bu konu üzerine daha fazla düşülmeye başlanmıştır.

Alışveriş merkezleri alışveriş yapılacak yerler olmanın dışında aynı zamanda; eğlence, kültür sanat, konser ve organizasyonlar gibi etkinliklere de yer vermektedir. Bu tarz etkinlikler de ziyaretçi sayısında artışa neden olmaktadır. Bu durum da güvenlik ihtiyacını arttıran etkenlerden birisidir.

Alışveriş merkezlerinin güvenliği genellikle; kamera ve alarm sistemleri, otopark ve avm giriş çıkışlarının kontrolü, ve avm büyüklüğüne, kapı sayılarına göre yeterli sayıda güvenlik görevlileriyle sağlanmaktadır.

Kamera ve alarm sistemleri güvenlik konusunda her zaman etkili bir yöntem olmayabilir. Herhangi bir tehdit durumunu tespitinde kullanılır ama müdahale kısmında yine bir görevliye ihtiyaç duyulmaktadır.

Polimek Elektronik, bu tarz güvenlik problemlerine, üreticisi olduğu devriye tur kontrol sistemleri, x-ray bagaj arama cihazları ve üst arama dedektörleri gibi güvenlik çözümleri ile çözüm sağlamaktadır. Devriye kontrol sistemi ile, bekçiler tarafından belirlenen noktaların belirli saatlerde kontrolü sağlanarak, o bölgede meydana gelen ya da gelebilecek tehditlere müdahale edebilme şansı olmaktadır.

Aynı zamanda avm girişlerinde dedektörler ve xray cihazlarıyla yapılan güvenlik taramasıyla da oluşabilecek herhangi bir tehlikenin önüne geçilmesini de sağlar.

Geçtiğimiz yılda alışveriş merkezlerinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığına dair çıkan iddialar üzerine yapılan araştırmalarda, alışveriş merkezlerinin önemli bir çoğunluğunda güvenlik açıkları ortaya çıkmıştır.

Birçoğunun otopark giriş çıkışlarının yeterli kontrol edilmediği ve yine aynı avmlerin birçoğunun mal kabul kısımlarında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ortaya çıkmıştır.

Alışveriş merkezlerinin mal kabul kısmı da, en az müşteri giriş çıkışları kadar önem taşımaktadır. Ürünlerin geldiği kolilerin içerisinde tehdit oluşturacak maddelerin olması ihtimali düşünülerek, mal kabul bölümlerine de xray cihazı ya da kapı dedektörü önlemi alınmalıdır. Bunların dışında, hırsızlık, gasp, soygun gibi tehlikeler de avmlerde yaşanan tehdit unsurlarından bazılarıdır. Alışveriş merkezlerinin her bölümünde kamera olmasına rağmen, birçok olayda suçlu kişilerin bulunmasında zorluk yaşanmaktadır.

Günümüzde sıklıkla kullanılan yüz tanıma sistemleri, güvenlik sektöründe de kullanımını arttırmaya başlamıştır. Yüz tanıma teknolojisi, suçluların tespitinde kullanılabilecek en doğru bilgiyi verebilecek sistemlerdir.

Günümüzde büyük zincir mağazalarda uygulanmaya başlayan bu teknoloji, gelecekte tüm alışveriş merkezleri ve perakende sektörüne uygulanmaya başlayacağı öngörülüyor.

Yüz tanıma teknolojisi gün geçtikçe daha iyiye gittiği için, kişilerin tespit edilmesinde oldukça etkili bir yöntem olacaktır.

Teknoloji nasıl gelişiyorsa, güvenlik sistemleri nasıl her geçen gün yeni bir uygulamayla fikirle karşımıza çıkıyorsa; Polimek Elektronik de gelişime ve yeniliğe açık bir firma olarak ihtiyaca yönelik çalışmalar yaparak teknolojiye ayak uydurabilecek donanıma ve bilgiye sahip bir firmadır.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.