Ara
Close this search box.

Metal Kapı Dedektörü Kullanım Alanları

Metal dedektörler, metal nesneleri tespit etmek için kullanılan, elektronik olarak çalışan güvenlik cihazlarından birisidir.

Genellikle x-ray cihazlarıyla birlikte kullanımı tercih edilen bu cihazlar, tek başlarına da güvenlik için kullanılmaktadır.

Metal kapı tipi dedektörlerine; avmler, iş merkezleri, havaalanları gibi kapalı alanların yanı sıra; konserler, sahiller, fuarlar gibi güvenlik gereksinimi üst seviyede olan açık havada yapılabilecek sosyal etkinlik alanlarında da kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır. Metal kapı tipi dedektörler IP 65 koruma sınıfına dahildir. IP koruma sınıfı, elektrikle çalışan aletlerin dış etkenlere karşı dayanıklılığını belirlemek için geliştirilmiş uluslararası bir standarttır ve her bir basamak ayrı bir etkiye karşı korumayı göstermektedir.

IP 65 koruma sınıfı; toza karşı korumalı olduğunu ve hafif su püskürtmelerine karşı dayanıklılığını belirtmektedir.

Metal Kapı Dedektörü Kullanım Alanları
Metal kapı dedektörünün nerede kullanılacağı ihtiyacın belirlenmesinde önemli bir etkendir. Eğer kapalı bir alanda, herhangi bir dış etkene maruz kalınmayacağı yerde kullanılacaksa, sadece kaç bölgeli bir cihazın kullanılacağına karar verilmesi yeterli olacaktır.

Metal kapı tipi dedektörlerinin tümü iç mekanda kullanım için uygundur.

Eğer metal kapı dedektörü açık alanda kullanılacaksa, bölge seçiminin yanı sıra, toz, kar, rüzgar veya suya karşı daha dayanıklı cihaz tercih edilmelidir.

Bunun için waterproof özelliği bulunan cihazlar mevcuttur. Bu cihazlara ayrıca yağmur şapkası da eklenebilmektedir. Bu sayede metal kapı dedektörlerini dış mekanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dedektör kullanım alanları ve dedektör seçimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz 0232 328 16 45 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.