Ara
Close this search box.

Mantar Bariyerler ve Kullanım Alanları

Mantar bariyerler; yüksek güvenlik gerektiren yerlerin, araç giriş-çıkış noktasına yerleştirilen, yabancı araç girişlerini henüz giriş alanında engelleyen ve yerden silindir şeklinde yükselen sistemlerdir.

Aynı zamanda şehir içinde belli zamanlarda yolu araç trafiğine kapatmak için de kullanılır. Bu bariyerler tamamen paslanmaz çelikten üretilmekte olup dış ortama ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özelliğiyle uzun yıllar kullanıma da uygundur.

Alışveriş merkezleri, tesis girişleri, bina giriş kapıları, sokak ve caddeler, kamusal alanların giriş çıkışları gibi güvenliğin gerekli olduğu yerlerde tercih edilmektedir. Günümüzde en çok araç trafiğinin kontrolü için kullanılmaktadır ve kurumsal firmaların öncelikli tercihidir.

Mantar bariyer sistemleri hareketsiz bir sistem olabileceği gibi, her türlü elektronik senkronizasyon ile uyumlu olarak da çalışabilir. Elektronik özelliği sayesinde, yükseltme/alçaltma işlemi, her tür kart okuyucu, uzaktan kumanda, parmak izi okuyucuları veya basit bir kontrol düğmesiyle herhangi bir giriş kontrol sistemi aracılığıyla kontrolü kolayca sağlanabilir. Hidrolik mantar bariyerler, yüksek güvenlik gerektiren yerlerde çoğunlukla kullanılır. Geçişin istenmediği yerlerde bariyer zemin üzerine çıkarak geçişi kapatmaktadır. Darbeye oldukça dayanıklı bir yapısı vardır. Ayrıca iniş ve kalkışlarda uyarı sinyali, alarm veya acil durumda güçlü sinyal uyarısı verir. Enerji olmadığında veya bakım amaçlı durumlarda el pompası ile alçaltma ve yükseltme yapılabilmektedir.

Tek bir kontrol ünitesinden bir adet veya gruplar halinde çalışabilirler. Sabit mantar bariyerler ise özellikle yol kenarlarında araç park etmenin yasak olduğu yerlerde kullanılırlar. Hem yayalar hem araçlar için geçiş güvenliği sağlamaktadır. Ayrıca işyeri önleri, özel kaldırımlar, depo önleri gibi kişisel olarak da kullanımı mümkündür. Her iki mantar bariyer türünün de istenilen ebatlarda üretimi yapılabilmektedir.

Mantar Bariyerler, estetiğin yanı sıra yüksek güvenliğin beraber sunulduğu, günümüzün en çok tercih edilen bir güvenlik sistemidir. Mantar bariyer tercihlerinizde biz Polimek Elektronik olarak dilediğiniz zaman ücretsiz olarak keşfe gelebilir, ihtiyacınızı belirlemeye yardımcı olabiliriz.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.