Ara
Close this search box.

AVM ve Havaalanlarında Hangi Kapı Dedektörleri Kullanılır?

Kapı tipi metal dedektörler, x-ray cihazları ile birlikte kullanılan güvenlik uygulamalarının vazgeçilmez parçalarıdır.

İçinden geçen kişinin vücudunu eşit parçalara bölerek, kişinin üzerinde metal nesnelerin olup olmadığının taramasını sağlar.

Kapı tipi metal dedektörlerin üzerlerinde hassasiyet ayarı bulunmaktadır, bu sayede hassasiyet seviyeleri ayarlanarak yakalanması istenilen tüm metal nesnelere alarm ile uyarı verdirilebilir.Bozuk para, anahtar vb. gibi metal yoğunluğu düşük nesnelere alarm vermesini istemezsek hassasiyet ayarını düşerebiliriz. Bu sayede cihaz AVM’ler de geçiş yapan herkese alarm vermeyecek; sadece üzerlerinde yüksek yoğunluklu metal olan kişileri algılayacaktır. Güvenlik görevlileri de ellerinde bulunan el dedektörleri ile kişinin üzerini kontrol ettiklerinde metalin yerini kolayca bulabilirler.

Kapı tipi metal dedektörlerin de yan panellerde bulunan tarama bölge sayıları kullanım alanlarına göre 6 bölgeden 45 bölgeye kadar artırılabilmektedir.AVM’ler için 6 bölgeli kapı dedektörleri yeterli olurken; güvenliğin daha üst düzel olması gereken cezaevleri, havalimanları gibi yerlerde bölge sayısı 45’ e kadar çıkabilir.

Kapı tipi metal dedektörler kullanım yerlerine göre waterproof ve fireproof olarak önerilebilmektedir.

AVM’lerde, okullarda, firma girişlerinde genellikle 6 bölgeli ve 18 bölgeli kapı tipi metal dedektörler kullanılmaktadır. Havaalanları gibi güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu yerlerde 45 bölgeli kapı dedektörleri kullanılmaktadır.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.