Ara
Close this search box.

Turnike Geçiş Sistemleri Nedir? Turnike Fiyatları

Turnikeler; günümüz de insanların çok sık bulunduğu ortamlar da (işletmeler, fabrikalar, spor salonları, yemekhaneler, okullar, plazalar, askeri alanlar, havaalanları, metrolar, kamu kurum ve kuruluşları vb.) kontrol ve güvenliği sağlamak için kullandığımız geçiş kontrol sistemlerinin bir parçasıdır.

Turnikeleri; yüz tanıma okuyucuları, parmak izi ve kart okuyucular ile destekleyebilir, uygun yazılımlar ile turnikelerden giriş-çıkış yapanların verilerini kontrol edebilirsiniz.

Hızlı bir geçişi sağlayan turnikeler, aynı zamanda olası güvenlik sorunlarının da önüne geçebilmek için kullanılan en yaygın geçiş kontrol sistemdir.

Özellikle adalet sarayları ve emniyet binaları gibi yüksek düzeyde güvenlik ihtiyacı olan yerler de hem güvenliğin en üst düzeyde sağlanması, hem de hızlı bir geçiş sirkülasyonunun sağlanabilmesi için kullanılır.

Her alana özel olarak üretilen ve kullanıma uygun hale getirilen Turnike çeşitleri 4 ana başlıktan oluşur.

· Tripod(Bel) Turnikeleri

· Hızlı Geçiş Turnikeleri

· Boy Turnikeleri

· Vip (Engelli) Turnikeler
Tripod yani bel turnikesi paslanmaz çelikten ve 3 koldan oluşur. İç ve dış ortam kullanımına uygun olup fabrika, yemekhane, okul, tuvalet vb. gibi alanların kontrol ve geçişini sağlamak için kullanılır. Özellikle tuvalet gibi yerlerin kontrolü için jeton mekanizması da dahil edilebilir. Aklımıza gelen, güvenliğin sağlanması istenen her yerde bu turnikeyi kullanmak mümkündür.

Hızlı Geçiş Turnikeleri isminden de anlaşıldığı gibi daha hızlı geçişlerin yapılması istenen yerlerde kullanılır.Hızlı geçiş gerektiren, prestijin ön plana çıktığı ve görselliği yüksek çeşitli cam modelleri ile desteklenen turnikeler özellikle plazalar için işletmelerin ve mimarların ilk tercihidir.

Boy Turnikeleri yüksek güvenlikli yerler için üretilmiş olup isteğe göre tüm giriş çıkışlar da kullanılabilir. Daha çok stadyum ve cezaevi girişleri için tercih edilir.

Single ve Double olarak 2 çeşitten oluşur, iç ve dış ortam için boyalı veya paslanmaz çelik üretimi ile kullanıcının isteğine uyarlanabilir.

VIP Turnikeler yani engelli geçiş turnikeleri özel ve engelli geçişleri için tercih edilir.

Bebek arabası, tekerlekli sandalye geçişleri veya kart yada parmak izi kullanılmasını istenmeyen kişiler için kullanışlı olan bu turnikeler buton ve kumanda ile de yönetilebilir.

Kanat boyları tekerlekli sandalye geçiş mesafesi olan 90 cm olarak üretilmektedir, fakat bu ölçü isteğinize göre 120 cm’e kadar da çıkabilir.

Her bir turnike, kullanım yerine ve amacına göre farklılık gösterebilir. Çeşitli yazılım ve paneller ile kontrolü daha da kolaylaştıran turnikeler yemekhane, spor salonu ve okul-öğrenci kontrol yazılımları ile de desteklenebilir.

Günümüz şartların da hem işletme sahiplerinin hem de insan sirkülasyonunun fazla olduğu yerler de sıklıkla tercih edilir.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.