Ara
Close this search box.

Hızlı Geçiş Turnikesi ( Cam Turnike ) Şartnamesi

                                     Hızlı Geçiş Turnike Sistemi Şartnamesi
  1. Turnike 90 – 230 V AC enerji ile çalışabilecektir.(110v-220v seçeneği olmalıdır)
  2. Turnikenin güç tüketimi 220 V AC’de stand by konumunda single unite için maksimum ~10 W, normal çalışma durumunda maksimum ~39 W olmalıdır. Double unite için stand by konumunda maksimum ~20 W, normal çalışma durumunda maksimum ~78 W olmalıdır.
  3. Turnikeler arası mesafe (geçiş yolu genişliği) en az 550 mm, turnike boyutları en fazla 300 x 1000 x 1030 (en, boy, yükseklik /mm) olmalıdır.
  4. Turnikenin engel panelleri, turnike içinde geçiş yapan kişinin varlığından haberdar olup, panellerin kapanması otomatik olarak engellenmelidir. Bu işlem en az 5 sensör ile denetlenmelidir.
  5. Turnike, yetkili kart okutulması sonrasında ayarlanan sure içerisinde (2-4-8-12 sn) geçişin yapılmaması durumunda tekrar eski konumuna geçmelidir.
  6. Turnike gövdesi satine yüzeyli 304 kalite paslanmaz çelikten, üst kapağı 10 mm temperli camdan imal edilmelidir. Opsiyonel Üst cam kapakta beklemede mavi, input aldığında geçiş istikametinde yeşil akan, acilde kırmızı yanan şerit şeklinde üst geçiş indikatörü olacaktır.
  7. Turnikenin geçişi sınırlayan cam kanatları 10 mm. kalınlığında temperli camdan üretilmiş olmalı ve cam kanat turnike gövdesi içine girerek geçişi sağlamalıdır. İstenildiğinde kanatlar açık şekilde kalacak ve yetkisiz geçişlerde kapanacak şekilde çalıştırılmalıdır.
  8. Cam kanat üzerinde geçiş durumunu gösteren, bekleme esnasında ‘mavi’, geçişte ‘yeşil’, alarmda ‘kırmızı’ ışıldayan led aydınlatma olmalıdır.
  9. Geçiş müsaade hızı en az 40 kişi/dakika olmalıdır.
  10. Turnike, mikroprosesör kontrollü olmalı, iki yönlü çalışmalı ve bir kişinin geçişine izin vermelidir.
  11. Turnikeler elektrik kesilmesi durumunda otomatik olarak her iki yöne serbest konuma geçmelidir.
  12. İstenildiğinde elektrik kesintisinde kapalı konumda kalacak şekilde ayarlanabilecektir.
  13. Turnike, güvenlik sistemleri ile entegre çalışarak acil durumlarda (yangın alarmı gibi) serbest geçiş modunda çalışabilmelidir.
  14. Turnike çevresinde cam kapağın altında bekleme esnasında ‘mavi’, geçişte ‘yeşil’, alarmda ‘kırmızı’ ışıldayan 10 mm. özel kesimli plexyglass bölüm olmalıdır.
  15. Turnikeler ayarlı elektronik tork kontrollü olacaktır. Sıkışma anında kişiye zarar vermeyecek, duracak ve geri gidecek, bu esnada sıkışma devam ederse sesli alarm üretecektir. Tam kapalı durumda iken açılmayacaktır. Kanatlar el ile itilerek açılmayacaktır.
  16. Enerji kesintisinde cam kanatlar dahili batarya yardımıyla kendiliğinden içeri girip geçiş yolunu serbest hale getirecektir.
  17. Turnikelerden iki kişi arka arkaya geçiş, sensörler ile kontrol edilmeli, yasak geçiş yakalanmalı ve sesli alarm üretmelidir. Alarm aynı zamanda güvenlik sistemine alarm bilgisi aktarabilmelidir.
  18. Turnikelerde dahili olarak diagnostic cihazı olmalı, oluşabilecek hataları LCD ekran üzerinde kodlamalıdır.
  19. Turnikelerden ardı ardına geçişlerde; birinci kişi geçerken geçiş henüz tamamlanmadan ikinci kişinin
  20. kartını okutması durumunda turnike geçiş hakkını hafızaya almalı, ikinci kişinin geçişi için kanadı açık konumda tutmalıdır. Bu sayede daha hızlı geçiş sağlanmalıdır.
  21. Turnikelere okuyucu monte edilebilmesi için her iki yönde kapak altında gövdeye monte yuvalar bulunmalıdır.
  22. Sistem her türlü Access kontrol sistemi ile uyumlu çalışmalıdır. Geçiş izni için kuru kontak, TTL.CMOS, GND vb. polse ile tetiklenmelidir. (opsiyonel RS 485 portu üzerinden kontrol edilebilmelidir). Tüm bağlantılar izolasyonlu ve korumalı olmalıdır.
  23. Çalışma Isısı (-20°C) – (+68°C) (Ops:- 50°C ısı pozitifleme ile), nem oranı RH 95% (±2%)
  24. yoğunlaşmasız, IP Sınıfı IP 44, Ortalama arızasız geçiş sayısı 1 Milyon geçiş olacaktır.
  25. İmalatçı firmaların ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi olmalıdır.
  26. Ürünlerin TSE veya TSEK belgeleri olacaktır.
  27. Ürünlerin CE belgesi olacaktır. 

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.