Ara
Close this search box.

Tripod 3 Kollu Turnike Şartnamesi

                                  Üç Kollu Bel Tipi Turnike Şartnamesi
  1. Turnike ana gövdesi 304 kalite krom (paslanmaz çelik) olacak ve max. ebatları; yükseklik: 955 mm, genişlik 1040 mm, en: kollar hariç 250 mm olacaktır. Ayaklar da gövde ile uyumlu ve paslanmaz çelik olacaktır. Kapak paslanmaz olacaktır. Kapak açılı ve ya düz olarak imal edilebilecektir. Kapakta hazır okuyucu yarıkları olacaktır. Bu yarıklar plexi ile kapatılmış olacaktır.
  2. Turnike üç kollu olacaktır. Kollar 304 Kalite x40mmx2mm Paslanmaz çelik ve Kol boyu 470 mm uzunluğunda olacaktır.
  3. Turnikenin üst kapağı montaj ve servis sırasında müdahaleyi kolaylaştıran yapıda olmalıdır.
  4. Tüm turnikeler iki taraflı geçişe izin verecek şekilde (bi-directional) olacaktır. Standart ta enerji kesildiğinde kollar boşa dönecek, opsiyonel olarak enerji kesildiğinde kollar kilitli hale gelecek şekilde düzenlenebileceklerdir. 
  5. (OPS: Free pass özelliği istenir ise Turnike mekanikleri normalde kilitsiz olacak ancak izinsiz geçişlerde kilitlenerek geçişi engelleyeceklerdir.)
  6. Turnike 110/220 V – 60/50 Hz. AC (% ± 10), 24 V DC. ile çalışacak Beklemede ~11 W.
  7. Geçişte max. ~60 W. enerji harcayacaktır. Sistemde Switch-mod power Supply kullanılmalıdır.
  8. Turnike çalışma ısısı (-20°C) – (+68°C) (Ops:- 50°C ısı pozitifleme ile) , Çalışma nem sınırı RH 95% (±2%) yoğunlaşmasız) , Koruma sınıfı IP 56 , MTBF değeri 1M geçiş olmalıdır.
  9.  Turnikeler elektromekanik kontrollü olacaktır, turnike geçiş yapıldıktan sonra giriş veya çıkış yön bilgisini veri toplama terminaline bildirecektir ve turnikeler her türlü geçiş kontrol sistemi ile birlikte uyumlu çalışacaktır.
  10. Turnike mekanikleri paslanmaz çelik ve galvanize edilmiş metal ile üretilmiş olacak, ana kilit ve dengeleme sistemleri ile döner aksam kilit karşılıkları enjeksiyon kalıplı polyamit malzemeden imal edilmiş olacaktır. Geçiş sonrası hareket bitiminde hidrolik şok emici ile hareketi sessiz ve darbesiz sönümlenecektir.
  11. Turnike giriş çıkış kısımlarında turnikenin durumunu gösteren yeşil ok ve kırmızı x şeklinde indikasyonlar bulunacaktır.
  12. Sistem fonksiyonları opsiyonel olarak RS-232/RS-485 veya LAN ile kontrol edilebilecektir.
  13. İstenildiğinde kullanılmak üzere (opsiyonel) otomatik düşen ve otomatik kalkan kollar için ve dahili batarya sistemini de şarj edebilecek yapıda olacaktır. Turnikeler veri toplama sisteminden alınan sinyalle aktif hale getirilecek veya bloke (tam Kapalı) olabilecektir.
  14. Titreşime dirençli, her kullanıcı talebini karşılayacak şekilde uyarlanabilen mikro işlemci kontrollü endüstriyel tasarıma sahiptir. Bütün girdi ve çıktılar opto-coupler ile korunmaktadır.
  15. Geçiş yönleri kontrol amaçlı serbest geçiş aktif, pasif veya bu statülerin kombinasyonları kolayca ayarlanabilir. Geçiş yönleri ayrı bir girdi sinyali aracılığıyla active edilebilir. Çift input özelliği ile iki yön için de geçiş yönü bir sinyal üzerinden çalıştırılabilir.
  16. Turnikelerde temassız yön switch’ler kullanılmalı kesinlikle mekanik switchler kullanılmamalıdır.
  17. Turnikelerde kullanılan selenoid’ler DC tip olmalı, ortam ısısından en fazla 10 derece ısınmalı kesinlikle daha fazla ısınmamalıdır. Kesinlikle AC. tip ve başka amaç için üretilen bobin ve kontaktör olmamalıdır.
  18. Turnike kolları sadece bir kişinin geçişine olanak verecek ve dönüş başladıktan 30 derece sonra geri dönemeyecektir.
  19. Turnike dış ortamda çalışabilir olacak ve elektronik kontrol ünitesinin üzeri suya karşı korunmuş olacaktır.
  20. Turnikeler kapı tipi metal detektörler ile senkron ve uyumlu çalışabilecek özelliğe sahip olmalıdır. Metal detektör den gelecek bilgi ile tehlike durumunda kişi kartını okutsa bile geçiş vermeyecektir. Bu kilitlenme ancak operatör tarafından manuel kumanda üzerinden geçişe serbest hale getirilebilecektir.
  21. Turnikeler bir panik anında veya acil durumlarda manuel buton ile veya yangın ihbar sisteminden gelecek bilgi veya enerji kesildiğinde geçecek “acil mod” konumuna geçecek bu durumda kollar her iki yöne de serbest dönebileceklerdir. Acil mod uygulamasında opsiyonel olarak düşen kol mekaniği adapte edilebilecektir.
  22. Turnikeler geçiş sonrası geçilen yönleri belirten bir kuru kontak çıkış ve 24 VDC. çıkışları ayrı ayrı verecektir.
  23. Turnikeler giriş bilgisi aldıktan sonra geçiş olmaz ise ayarlanabilir. 6-12-18 sn. içerisinde veya dış kontrollü ile sonsuz ayarlanabilecek zamanlarda otomatik olarak ilk kilitli konumlarına döneceklerdir.
  24. İmalatçı firmaların ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi olmalıdır. Ürünlerin TSE veya TSEK belgeleri olacaktır.
  25. Ürünlerin CE belgesi olacaktır.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.