Ara
Close this search box.

Türkçe Kullanım
Uzman Destek
Yedek Parça Desteği
Online Teknik Servis
Yüksek Kalite
Parmak izi Okuma Sistemi- Parmak izi Tanıma Sistemi Nedir? Parmak izi Okuyucu Nasıl Çalışır?
Parmak izi Okuyucular KVKK ile Uyumlu mudur ?

Parmak izi tüm insanlar da eşsizdir ve hiç kimsenin parmak izi bir diğerininkine benzemez. Bu nedenle parmak izleri biyometrik okuyucular olarak güvenlik önlemlerinde kullanılmaktadır.

Parmak izi okuyucular personel devam kontrol sistemlerinde oldukça sık kullanılmaktadır. Herkesin parmak izi eşsiz olduğu için bu okuyucular da; kartlı pdks sistemlerinde karşılaşılan birbirinin yerine kart basma gibi bir risk bulunmamaktadır.

Parmak izi okuyucuların tümünün üzerinde hem kart hem de şifre opsiyonu bulunmaktadır. Bir kişinin 10 parmağı da cihaza tanıtılabilir ama yine de her hangi bir okumama durumunda; personel ona verilen günlük bir şifre ya da kart ile geçişini tamamlayabilir.

Parmak izi aynı zamanda kapı kilitlerinde de oldukça sık kullanılmaktadır, anahtar taşıma yükünden kurtaran parmak izi kilitler özellikle yüksek güvenlikli sitelerde tercih edilmektedir.

Parmak izi Okuyucular KVKK ya Aykırı mıdır?

Personel devam kontrolünde parmak izi okuyucuların kullanılması hakkında bir çok farklı görüş bulunmaktadır.

Pdks sistemlerinde kullanılan parmak izi okuyucular hiç bir şekilde parmak izinin resmini çekmez ve bunu saklamaz. Zaten bu cihazların binlerce parmak izini saklayacak kapasiteleri de yoktur. Parmak izi okuyucular, kişinin parmak izini binary denen bir koda çevirir ve her seferinde bu kodun doğruluğunu arar; eğer kod aynı ise geçiş izni verir. Parmakta çizik, kesik var ise; kod bozulduğundan okuma da sıkıntı yaşanabilir.

Personel parmak okuma sistemleri, Polimek’in web ve masa üstü pdks yazılımı ile geçiş kontrol yazılımı ile uyumlu çalışmaktadır.

Fabrika girişleri, spor salonu geçişleri, yemekhaneler gibi pek çok nokta da parmak izi sistemlerinin kullanımı sorunsuzca yapılmaktadır.

Parmak izi Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır ?
Parmak izi tanıma sistemi öncelikle parmak izini tarar; parmak izindeki girinti çıkıntılar bu parmak izi taramasında çok önemlidir.
Parmak izi tarandıktan sonra; parmak izi okuyucu algoritması bunu sayısal bir veriye çevirir ve bu sayısal veri bilgisayarda bulunan veri tabanı ile karşılaştırılır ve geçiş iznine karar verilir.
Parmak izi tarama yöntemi hem personel takibinde; hem de kapı kilidi açmak için kullanılmaktadır; dilenirse personel devam kontrol yazılımı ile birleştirilip, puantaj hesabı da yapabilirsiniz.
Parmak izi Okuyucu Sistemler Nerelerde Kullanılır?
– Personel devam kontrolünde
– Turnike sistemleri üzerinde personelin giriş-çıkış takibinde
– Eğitim kurumlarında öğrenci takibinde
– Yemekhane girişlerinde yemek sayısı takibinde
– Spor salonu girişlerinde üye takibinde
– Emniyet kurumlarında
– Kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde

PL 28 Plus Parmak Okuma Sistemi

PL 28 Plus Parmak izi Okuyucu, dokunmatik tuşlu ekranı ve kart okuyucu özelliği ile hem geçiş kontrol hem de personel devam kontrol (pdks) uygulamalarınız için oldukça uygun bir okuyucudur.

PL 70 Parmak izi Okuyucu Geçiş Sistemi

PL 70 Parmak izi Okuyucu, dokunmatik tuşlu ekranı ve kart okuyucu özelliği ile hem geçiş kontrol hem de personel devam kontrol (pdks) uygulamalarınız için oldukça uygun bir okuyucudur. Bulut ve Auto-push teknolojisi ile yeni nesil parmak okuma cihazıdır.

PL 28 Parmak izi Geçiş Sistemi Okuyucusu

Profesyonel geçiş kontrol uygulamalarınız için uygun; parmak izli, kartlı, şifreli okuyucu. Turnike geçiş kontrol sistemleri ile uyumlu çalışır.

PL 52 Parmak izi Okuyucu Sistemi

PL 52 parmak izi okuyucu sistemi hem personel devam takip, hem de geçiş kontrol uygulamalarınız için uygundur. Harici bataryası sayesinde dış ortam kullanımlarına da uygundur.

PL 90 Parmak izi PDKS Okuyucusu

PL 90 parmak izi – kartlı okuyucu tüm geçiş, personel takip ve kontrol uygulamalarınız için uygundur. Pdks uygulamalarında kullanılan parmak izi okuyucular kesinlikle parmak izi kaydı tutmaz.

PL 35 Parmak izi Okuyucu

Su geçirmez geçiş kontrol ve pdks yazılımı ile kullanıma uygun waterproof parmak izi okuyucu.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.