Ara
Close this search box.

Personel Devam Kontrol Sistemi(PDKS)Kullanmanın Avantajları

PDKS olarak adlandırılan Personel Devam Kontrol Sistemleri, personel takibinin güvenli ve doğru bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Kart veya parmakizi okuyucular, yüz tanıma cihazları ve turnikeler tarafından desteklenen bu sistemde personelin çalışma saatleri; günlük, haftalık, aylık raporlamalar şeklinde hesaplanır. 

Bu sistemlerin kullanılmasıyla hem işveren hem de çalışan hakları korunmaktadır.

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan firmaların olmazsa olmazıdır aslında.

Temel avantajlarından bahsedecek olursak PDKS yazılımıyla, 

  • personel devamlılığını kontrol etme 
  • maaş hesaplamalarının doğru bir şekilde yapılması  
  • firma maliyetinin en aza indirilmesi 
  • İş verimi ve üretkenliğinin arttırılması
  • iş güvenliği düzeyinin arttırılması 
  • çalışanların doğru bilgilendirilmesi

gibi birçok konuda firmaya kolaylık sağlar.Insan Kaynakları ve muhasebe departmanlarında yapılan hataları en aza indirir. 

Personel devamsızlığının kontrol edilmesi değerlendirme süreci için önemlidir. PDKS sistemi sayesinde çalışanın ayın sonunda ne kadar süreyle çalıştığı, devamsızlık yapıp yapmadığı, ne kadar süre izin kullandığı otomatik olarak hesaplanmaktadır.Çalışanın performans analizi için devamlılığına bakmak gerekir.

Çalışan için de iş disiplini oluşuyor.Çalışma saatleri, personelin giriş ve çıkışı, mola ve yemek zamanlarına göre hesaplanıyor.Böylelikle personel az veya çok çalışmış olmuyor. 

Ayrıca çalışma zamanınızda tasarruf sağlamış olursunuz. Özellikle çok sayıda personelin çalıştığı yerlerde giriş-çıkış saatleri, izin günleri ve maaş bordrosunu tek tek hesaplamak yerine PDKS cihaz ve yazılımlarımızla en hızlı şekilde raporlayabilirsiniz. 

Yasal olarak da firmanızı ve çalışanlarınızı güvence altına almış olursunuz.İşten ayrılma veya hukuki anlaşmazlık durumlarında bu verileri kullanmanız epey fayda sağlayacaktır.

Herhangi bir kayıt işlemi almamakta, personelin parmak izi veya yüz kaydını kalıcı olarak tutmamaktadır. Zaten cihazların bu verileri kaydedecek bir kapasitesi de yoktur. Sadece personel giriş-çıkışlarını kontrol etmek ve görmek amaçlanır. 

Firmanız için önemli olan talep ettiklerinizi hangi PDKS programının karşıladığıdır.

Polimek Elektronik yazılım ekibimizle beraber geliştirdiğimiz yazılımlarla bu cihazları kullanabilmeniz oldukça kolaylaşmaktadır.

Demo kurulumlarımızla sistemimizi görebilir veya dilerseniz yazılım ekibimizden uzaktan eğitim desteği de alabilirsiniz.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.