Ara
Close this search box.

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Sonrası Tüm Hastane Girişlerine Güvenlik Sistemi Kurulacak

Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza şiddet her geçen gün artarak devam ediyor.. Son olarak Konya’da gerçekleşen talihsiz olay sonrası Sağlık Bakanlığı harekete geçti, bakan Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada, tüm ülke genelindeki hastane giriş-çıkışlarına güvenlik sistemi kurulması için çalışmalara başlandığı söylendi.

Hastane giriş-çıkışlarına kurulacak üst arama metal dedektörleri ve x-ray çanta / bagaj arama  cihazları ile ön görülen tehditlerin önüne geçilmesi planlanmaktadır.

Metal dedektörleri ile hastaneye giriş yapan tüm kişilerin üzerleri taranıp, tehlikeli, patlayıcı veya kesici alet edevat olup olmadığı taranacaktır.

Kapı metal dedektörlerinin yan taraflarında bulunan panellerde geçişi gerçekleştiren kişinin üzerindeki tehlikeli maddenin olduğu taraf sesli ve kırmızı ışıklı uyarı verir, buna istinaden güvenlik görevlisi kişiyi el dedektörü ile tarar.

X-ray cihazları vasıtası ile de hastaneye giriş yapyan tüm kişilerin çanta ve bagajlarının taraması yapılır.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca paylaşımında ‘’Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı güvenlik sistemleri kurularak 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak’’ ifadelerini kullandı.

 

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.