Ara
Close this search box.

Boy Turnikesi Özellikleri ve Kullanım Alanı

Boy turnikesi, bir alana giriş çıkış hareketlerini kontrol etmek, yetkisiz erişimi engellemek veya sınırlı erişimi sağlamak için kullanılmaktadır. Genellikle insanların tek tek geçişini sağlayıp yetkisiz girişi önlemeyi amaçlamaktadır. Böylece turnike modelleri içinde tam boy turnike kullanım alanı olarak özellikle yüksek güvenlik önlemi ve gizlilik istenen kontrol noktalarında önemlidir.Olası tehditler engellenmektedir.

Boy Turnikesi Özellikleri;

Tam boy turnike modelleri dayanıklı paslanmaz çelik malzemelerden ve çeşitli renklerde elektrostatik boyalı olarak üretilmektedir.

Malzeme yapısına göre iç ve dış mekanlarda kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik turnikeler dış mekanda kullanılırken elektrostatik boyalı turnike modelleri de galvanizleme işlemi ile dış mekanda su ve toza dayanıklı hale getirilerek kullanılmaktadır.

Kullanım amacına göre 3 ya da 4 kollu olup ve çift yönlü geçiş yapılmaktadır.

Boy turnikeleri çalışma prensibi;

Genellikle kart okuyucular, yapay zeka uygulamalı biyometrik cihazlar, parmak izi okuyucular, dinamik yüz tanıma ya da QR kod okuyucular ile tetiklenmektedir.

Kişiler giriş yapabilmesi için önceden verilen yetkilendirme yöntemini kullanmaktadırlar.

Örneğin, tanımlanan bir kart, parmak izi ya da QR kod cihaza okutulmaktadır.

Geçiş hakkı verildiği an turnike kilidi açılmaktadır ve hafifçe kollara dokunularak geçiş sağlanmaktadır.

Tam boy turnikesi kullanımı ile giriş-çıkışlar yetkiye tabi tutulup veriler cihazlar üzerinden programa aktarılmaktadır.

Ziyaretçi ve çalışan hareketleri ile ilgili verileri kaydetmesi denetimler için veri zemini hazırlamış oluyor.

Tam boy turnike nerelerde kullanılmaktadır ?

İş Merkezleri ve Ofis Binaları: İş yerlerinde, sadece çalışanların veya yetkili kişilerin bina da odalara giriş-çıkış yapabilmesini sağlamak için kullanılmaktadır.

Havaalanları: Havaalanlarında, biletli yolcuların veya güvenlik kontrollerini geçmiş kişilerin belirli bölgelere erişebilmesi için kullanılmaktadır.

Stadyumlar ve Konser Alanları: Büyük etkinlik mekanlarında, biletli katılımcıların etkinlik alanına giriş yapmasını kolaylaştırmak için kullanılmaktadır.

Toplu Taşıma İstasyonları: Metro istasyonları, tren istasyonları gibi yerlerde, biletli veya kartlı geçişleri sağlamak için kullanılmaktadır.

Özel Tesisler: Fabrikalar, cezaevleri, depolar veya endüstriyel tesisler gibi özel alanlarda sınırlı erişimi kontrol etmek için kullanılmaktadır.

Spor Salonları: Spor salonları veya yüzme havuzları gibi yerlerde sadece üyelerin veya biletli kişilerin girişini sağlamak için kullanılmaktadır.

Hızlı ve etkili geçiş sağlaması yoğunluk kontrolüne yardımcı olması da boy turnikesinin avantajlarından biridir.

Polimek boy turnikelerini başta Katar, Kuveyt, Irak, İngiltere olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç etmektedir.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikamızdaki showroomda tam boy turnikelerimizi görebilirsiniz.Tam boy turnike geçiş sistemleri  fiyatları ve Polimek turnike modelleri keşfi  için bizimle iletişime geçebilirsiniz

 

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.