Ara
Close this search box.

Turnikeli Geçiş Sistemi Kullanmak Neden Önemli?

Turnike güvenlik sistemleri, giriş ve çıkış noktalarında geçiş kontrolünü sağlamak ve güvenliği artırmak için kullanılan cihazlardır.Bu sistemler genellikle bina girişlerinde, ofislerde, AVM’lerde, spor salonlarında, havaalanlarında, fabrikalarda ve diğer birçok yerde kullanılır.

Turnike sistemlerinin temel amacı, sadece yetkili kişilerin belirli bir alana giriş yapmasına izin vermek ve izinsiz girişi engellemektir.

Genelde RFID kartlar, parmak izi tanıma, yüz tanıma, QR kod okuyucu veya şifre girişi gibi biyometrik ya da kimlik doğrulama yöntemleri ile çalışır.Yetkilendirilmiş kişiler bu doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak turnikeden geçebilirler.

Ayrıca yemekhane, idari oda, soyunma odaları ve tuvalet girişlerine de turnike sistemleri kurulabilir.Tuvalet girişlerinde jetonlu turnike sistemi ile kontrol sağlanabilir.

Turnikeli geçiş sistemi geçiş kontrol, gerek personel devam kontrol gerekse yemekhane kontrol veya spor salonu takip yazılımları ile entegre çalışır.

Turnike Sistemi’nin İşyerinde Sağladığı Avantajlar

Turnikeli giriş-çıkış takip yazılımı, çalışanların veya ziyaretçilerin saat kaçta, nerede bulundukları, kaç dakika kaldıkları gibi süreleri kayıt altına alır.Terminal üzerinden alınan veriler, kontrol paneli ve okuyucular aracılığıyla yazılıma aktarılır ve ilgili kişilerce rapor olarak görüntülenir.

Personel devamlılığı, mesai saatleri takibi, maaş hesabı, puantaj gibi konularda İK ve finans biriminin işini kolaylaştırırken güvenlik veya yönetim amaçları için gerek görüldüğü zaman veriler kişi ya da zaman bazlı olarak rapor olarak alınmaktadır.

Kullanılacak alana ve ihtiyaca göre şekillenen turnike modellerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

*Tripod (bel tipi) turnikeler

*Hızlı geçiş turnikeleri  (camlı turnikeler)

*Boy tipi turnikeler

* VIP (engelli)turnikeler

*Hijyen turnikesi

İzmir’deki fabrikamızda talep ettiğiniz ölçülere göre turnike sistemlerinin çizimleri yapılıp, üretilebilir. Polimek yer keşfi ve turnike fiyatları için detaylı bilgi almak için bizi arayın.

 

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.