Ara
Close this search box.

X-Ray Çanta Paket Arama Cihazlarının Önemi Nedir?

X-ray çanta, bagaj ve paket arama cihazları havaalanları, kamu kurum ve kuruluşları, AVM merkezleri, istasyonlar vb. güvenlik gerektiren yerlerde çantaların, koli ve bavulların kontrolünü sağlamaya yarayan cihazlardır.

X-ray çanta paket arama cihazların aynı zamanda fabrika ve üretim yerlerinde içeriden dışarıya mal çıkışını engellemek için de kullanılır.

X-Ray Cihazlarının Çalışma Prensiplerini aşağıda açıklamaya çalıştık.

X-Işını Teknolojisi:

X-ray cihazları, nesnelerin içini görebilmek için X-ışınlarını kullanır. X-ışınları, bagaj veya çantanın içinden geçerken, çeşitli malzemeler tarafından farklı oranlarda emilir veya geçirilir.

Farkı Yoğunlukların Tespiti:

Yoğun maddeler x- ışınlarını daha fazla bloke ederken, daha az yoğun maddeler daha fazla x-ışını geçirir. Bu da ekranda farklı yoğunluklara sahip malzemelerin farklı renklerde görünmesini sağlar.

Görüntü Oluşturma:

X-ışınları, bagajın içerisinden geçtikten sonra bir dedektör tarafından yakalanır ve bilgisayar tarafından işlenir.

Bu işlem içeriklerin dijital bir görüntüsünü oluşturur. X-ray cihazlarında organik-inorganik maddeler farklı renklerde gözükmektedir.

Yine patlayıcı, kesici gibi tehlikeli maddeler de yapay zeka yardımı ile daire içerisine alınarak operatör tarafından kolay değerlendirilmesi sağlanır.

X-Ray Cihazları Neden Bu Kadar Önemlidir?

Güvenlik:

X-ray cihazları tehlikeli maddelerin kamu alanlarına sokulmasını önlemek için krtitik bir öneme sahiptir.

Hızlı ve Etkin Tarama:

Çok sayıdaki bagajın aynı anda kontrol edilmesini sağlar.

Uluslararası Güvenlik Standartları:

Havaalanları ve diğer uluslararası transit noktalarında kullanılan x-ray cihazları, küresel güvenlik standartlarını karşılamak için önemlidir.

Polimek olarak 2019 yılından beri SmartGuard markası ile kendi x-ray cihazlarımızın satışını yapmaktayız. X-ray cihazlarımız şimdiye kadar bir çok sınır noktası ile birlikte, birleşmiş milletlerin mülteci kamplarında kullanılmaktadır.

2024 senesi ile birlikte X-ray ve Kapı Dedektörlerimizde ECO SERİSİ olarak fiyat-performans ürün gamımızı da satışa sunduk.

Ürünlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için www.polimek.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.