Ara
Close this search box.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tramvay Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tramvay Hattı Turnikeli Geçiş Sistemleri için Polimek Elektronik’i tercih etti.. 

Nisan 2017’de hizmete giren, 8,8 km uzunluğundaki 14 duraklı Karşıyaka tramvayı ve Mart 2018’de hizmete açılan12,8 km uzunluğundaki 19 duraklı Konak tramvayı giriş ve çıkışlarında yolcular Polimek markalı tripod turnikelerden giriş-çıkışlarını sağlıyor.

İzmirim kart ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında turnikelerin üzerlerine yerleştirilen akıllı kart okuyuculara İzmirim kartlarını gösteren yolcular daha sonra tramvaya geçiş yapabiliyor.

İstasyonların büyüklüğüne ve yoğunluk durumlarına göre turnike adetlerinin belirlendiği proje de her istasyon da tripod turnikeler ile birlikte vip turnikeler de kullanılmıştır.

İnsan geçişlerinin düzenlenmek istendiği yerlerde sıklıkla tercih edilen Polimek turnikeler 304 marka paslanmaz çelik ve 1,5 mm et kalınlığından üretilmiş olup; sıcak-soğuk, yağmur gibi tüm dış etkenlere karşı dayanıklıdır.

Toplu taşıma deyince akla otobüslerden sonra ilk gelen raylı sistemlerde en çok tercih edilen geçiş kontrol sistemi olan turnikeler, tüm şehir kartları ile entegre şekilde çalışabilmektedir.

Herhangi bir güvenlik açığı oluşmaması için duraklarda üst arama metal dedektörlerinin bulunması ve yolcuların dedektörlerden geçtikten sonra turnikelere yönlendirilmeleri önerilir.

Eğer bu mümkün değil ise, en azından yolcu çantaları el tipi metal dedektörler ile taranmalıdır.

Grup 1

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.