Tripod Turnike Geçiş Sistemi ve Turnike Kullanım Alanları

Turnike sistemleri daha önce sıkça bahsettiğimiz pdks ve geçiş kontrol sistemleri ile birlikte kullanılan donanımlardır.

Geçişlerin kontrol altına alınması istenilen her yerde kullanılabilirler.

Yetkisi olmayan kişilerin geçişini engelleme, sınırlandırma gibi özellikleriyle de bulunduğu alan için güvenli bir ortam sağlanması için turnike sistemleri olmazsa olmazlardandır.

Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında; oyun alanlarında; stadyumlarda; cezaevlerinde, iş yerleri girişlerinde; yemekhanelerde vb. kullanılan turnikelerin kullanım alanları oldukça geniştir.

Turnike sistemlerinin tripod , vip, boy turnikeleri ve hızlı geçiş turnikeleri olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır.

Tripod turnikeler, isminden de anlaşılacağı üzere üç kollu turnike sistemleri olup turnike çeşitleri arasında en sık kullanılan ve her ortama uyum sağlayabilen sistemlerdir. Bel tipi turnikeler olarak da adlandırılan bu sitemler 304 paslanmaz çelik malzemesi ile iç ve dış mekanlarda kolaylıkla kullanılabilmektedir. İstenildiği takdirde giriş çıkış yönlerinde kart okuyucu veya parmak izi cihazı için montaj yeri ayarlanabilir ve otomatik düşen kol, uzaktan kumanda veya jeton mekanizması gibi özellikler de eklenebilmektedir.

Tüm bu özellikleriyle belediyeler, fabrikalar, kamu kuruluşları, metro istasyonları gibi özel veya kamuya ait tüm alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Kullanımı yaygın olan bir diğer turnike çeşidi boy turnikeleridir. Genellikle konserler, stadyumlar, cezaevleri gibi yüksek güvenlik gerektiren yerlerde kullanılan bu turnikelerin elektrostatik boyalı ve paslanmaz çelik olmak üzere 2 farklı versiyonu mevcuttur. Boy turnikeleri de tripod turnikelerde olduğu gibi kart okuyucu, parmak izi okuyucu, yüz tanıma okuyucu veya jeton mekanizmalı olarak kullanılabilirler.

Vip turnikeler; tekerlekli sandalye, trolley, bebek arabası ve vip geçişler için uygun kanatlı turnikelerdir. Her iki yöne de kontrollü geçiş sağlayabilir. Engelli geçiş turnikesi olarak da kullanılan bu turnikeler, çoğunlukla büyük iş merkezleri, site girişleri, mağaza girişleri, plazalar gibi kontrol edilmesi güç ve yoğun yerlerde tercih edilmektedir. Günümüzde ise metro istasyonlarında diğer bel turnikeleriyle birlikte kullanımına sıklıkla rastlamaktayız. Aynı zamanda bu turnike sistemi büyük bavul veya eşyası olan kişiler için de geçiş imkânı sağlamaktadır.

Güvenlik ve geçiş kontrol sağlamak amacıyla kullanılan bir diğer turnike çeşidi hızlı geçiş turnikeleridir. Hızlı geçiş turnikelerini yani camlı turnikeleri diğer çeşitlerinden ayıran özelliği şık görüntüsüdür. Çoğunlukla holding ve plaza girişleri gibi görselliğin ön planda olduğu yerlerde tercih edilir.

Genel olarak baktığımızda tüm turnike çeşitleri kart okuyucu, parmak izi, yüz tanıma veya jetonlu sistem gibi donanımlarla birlikte kullanılabilmektedir. Paslanmaz çelik ve elektrostatik boyalı olarak yapılabilmektedirler. Paslanmaz çelikten yapılan turnikeler dış mekan, elektrostatik boyalı olanlar ise iç mekan kullanımına uygundur. Kullanılacağı yer, kullanılacak özelliklere karar verildikten sonra hangi turnike sisteminin uygun olduğu belirlenir. Aynı zamanda kol veya kanat uzunlukları da isteğe göre ayarlanabilmektedir. Eklenen veya çıkartılan her özellik farklı maliyet oluşturmaktadır. Bu nedenle turnike seçimlerinde ürünü belirlemede uzman kişilerden yardım almak faydalı olacaktır.

Polimek Elektronik uzman teknik kadrosu sizin için keşif yapıp, hangi donanımın kullanılmasının uygun olduğunun belirlenmesinde size yardımcı olur.

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.